Szerdától teljes kijárási tilalom Romániában

Hirdetés

Az utcára fogják vezényelni a hadsereget.

Klaus Johannis államfő kedden bejelentette, hogy utcára fogják vezényelni a hadsereget a koronavírus-járvány elleni intézkedések kézben tartásához és új korlátozások lépnek életbe, írja a 24.hu a Transindex nyomán.

A 65 év felettiek gyakorlatilag „végig otthon kell maradniuk”, akik otthoni elkülönítésben vannak, elektromos nyomkövetőt kapnak, hogy így ellenőrizhesse az állam, nem hagyják-e el lakóhelyüket.

Megegyeztünk abban, hogy további óvintézkedésekre van szükség, hogy korlátozzuk és lelassítsuk a fertőzés terjedését. Tehát új, a kijárást korlátozó szigorításokat vezetünk be, és új szigorításokat a románokra nézve, olyan értelemben, hogy ami eddig javaslat volt, most kötelezővé válik.

Hirdetés

Az államfő szerdától teljes kijárási tilalmat hirdetett, az emberek csak munkába mehetnek és élelmet vásárolni, máskülönben tilos lesz a lakóhely elhagyása. Erről a munkáltató által kibocsátott igazolást kell felmutatni. A bővebb információkat egy kedden nyilvánosságra hozandó kormányrendelet tudatja a lakossággal.

186 új fertőzöttet regisztráltak
Romániában 24 óra alatt 186 új koronavírussal fertőzöttet regisztráltak, így számuk délre elérte a 762-öt. A járvány 8 halálos áldozatot követelt, 79 embert nyilvánítottak gyógyultnak. Az elhunytak más krónikus betegségben is szenvedtek.

Az új fertőzöttek életkora 4 és 85 év közöttire tehető. Jelenleg 16 páciens szorul intenzív terápiás kezelésre az országban, közülük hatnak válságos az állapota. Romániában jelenleg 5515 ember van intézményes karanténban, 83 970 pedig otthoni elkülönítésben.

Kedd délutánig 12 624 tesztet végeztek el az országban, 461-et magánlaboratóriumokban. 154 embert helyeztek hatósági karanténba, mert nem tartották be a házi elszigetelésről szóló előírásokat. 903 bírságot róttak ki az otthoni elkülönítés vagy a karantén szabályainak megszegése miatt.

Kiemelt kép: MTI/Veres Nándor

Hirdetés

Hozzászólások: