Szentkirályi Alexandra, a hazai kommunikációért felelős kormánybiztost kérdezték a járvány második hullámáról

Hirdetés

A TV2 Mokka című műsorának vendége Szentkirályi Alexandra, a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos volt, akit a jelenlegi helyzetről illetve a járvány egy esetleges második hullámáról is kérdeztek. A számok most szerencsére nem azt mutatják, hogy újból megugrana a fertőzések száma, de ha teljesen visszaáll az élet az eredeti kerékvágásba, akkor az rejt magában némi kockázatot.

Hirdetés

Sajnos a szakemberek abban egyetértenek, hogy a járványoknak általában szokott második hulláma lenni”– mondta Szentkirályi Alexandra.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint ha kellő alapossággal követni tudjuk a koronavírus újonnan felbukkanó fertőzötteit, akkor nagy a valószínűsége, hogy el tudjuk kerülni a járvány nyári ismételt felbukkanását.

Merkely továbbá arról is beszélt, hogy az végére vonatkozó alapos stratégia kidolgozása érdekében érdemes lenne megismételni ezt a vizsgálatot. Arra vonatkozóan, hogy lesz-e a második hullám, úgy felelt, hogy várhatóan október-november környékére szaporodhatnak el ismételten a megbetegedések, ám úgy véli, nem lesz súlyosabb a második hullám a mostani elsőnél.

A Semmelweis Egyetem rektora ezt arra alapozza, hogy az első hullám megérkezésekor még nem volt felkészülve a kontinens, ebből kifolyólag sem széleskörű lakossági tesztelés, sem különböző beutazási korlátozások nem voltak érvényben. Az első hullám csillapodását követően viszont elméletileg meglesz a lehetőség, hogy az újabb járványkitörések elkerülése érdekében fokozott figyelemmel szűrjék a betegeket.

Hirdetés

További részletek a videóban megtekinthetők:


Forrás: life.hu


Hirdetés

Hozzászólások: