Száguld a futárszolgálat: Akár 600ezer Forintot is megkereshet egy futár

Hirdetés

Száguld a futárszolgálat: Akár 600ezer Forintot is megkereshet egy futár

Az átlag órabér az elmúlt hónapokban kétezer forint körül alakult, de van olyan futár is, akinek az órabére az előző hónapban a teljesítményének hála megközelítette a háromezer forintot – írja a Novekedes.hu a NetPincér számai alapján.

Hirdetés

A válság miatt Magyarországon is sokan elvesztették a munkájukat. Az állástalan tömegek egy részét azonban néhány szektor, így a kiskereskedelem és a futárszolgálatok fel tudták szívni. A NetPincérnél április-májusban összesen több, mint ezer fővel növekedett a futárpartnerek száma.

Közülük sokaknak mentőövként szolgált akkor az étel házhozszállítás és sokan még ma is nálunk dolgoznak. A szerződéses futárpartnerek felvétele jelenleg is folyamatban van

árulta el a lapunknak Blaumann Debóra, a NetPincér marketingigazgatója. Hozzátette: a futárpartnereik összetétele eddig is nagyon színes képet mutatott, hiszen ez a foglalkozás nagyon rugalmas.

Van, akinek ez a főkeresete, de nagyon sokan mellékállásban csatlakoztak a társasághoz. Akadnak közöttük színészek, zenészek, rendezvényszervezők, fotósok, de van pincér, tévébemondó, értékesítési igazgató és tanár is.

A futárok fizetése minden esetben egy összetett díjstruktúra alapján épül fel. Az átlag órabér az elmúlt hónapokban kétezer forint körül alakult, de van olyan is, akinek az órabére az előző hónapban a teljesítményének hála megközelítette a háromezer forintot.

Ha havi szinten nézzük, akkor volt több olyan futárpartner is az elmúlt hónapban, aki 600 ezer forint felett keresett, de valakinek sikerült 800 ezer forintot is hazavinnie szeptemberben.

Hirdetés

A fenti összegek bónusz és jatt nélkül értendőek.

A jattról a vállalatnak is csak becslései vannak, bónuszt pedig főleg az úgynevezett futár kapitányok kapnak.

Több futárnak van egy kapitánya, akihez fordulhatnak az ügyes-bajos dolgaikkal, problémáikkal, kérdéseikkel, aki segít nekik és ezeket tolmácsolja a cégvezetés felé.

A borravaló kapcsán egyébként semmilyen előírás nincs a NetPincérnél, hiszen az, hogy a futárpartnereink kapnak-e jattot, a megrendelőink döntésén múlik, viszont örülünk neki, amikor erre is gondolnak a rendelők. Mi pedig abban tudunk segíteni, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk, hogy a borravaló adás a lehető legegyszerűbben működjön. Ennek keretében hozott változást az új platformunk augusztusi elindítása. Ez a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend. Tapasztalataink azt mutatják, hogy egy-egy rendelésnél átlagosan kicsit több, mint 210 forintos borravalót adnak a felhasználók a futároknak, de volt már olyan is, aki kétezer forinttal ajándékozta meg a kiszállítóját

mesélte el Blaumann Debóra.

Az elmondása szerint a cég már a járvány előtt is folyamaton növekedett és a bővülés megmaradt a kijárási korlátozások időszakát követően is. A második hullám nem okozott érdemi változást. Nem éreznek szignifikáns különbséget az elmúlt hónapok és a jelenlegi rendelések számai között.

Forrás: novekedes.hu

Hirdetés

Hozzászólások: