Szabó Tímea: Orbánék új intézkedései nem gátolják meg a vírus terjedését

Hirdetés

Orbán Viktor kedden este jelentette be, hogy az operatív törzs javaslatára milyen új intézkedéseket hoz a kormány. Többek között újra rendkívüli jogrend lesz, ingyenessé teszik a parkolást, járatsűrítésről döntöttek a tömegközlekedési eszközökön.

Erre reagálva a Párbeszéd politikusa azt írta:

“Aljasság és felelőtlenség a köbön!
Orbán Viktor nemcsak felelőtlen, de aljas is. Valódi intézkedést nem hoz, az emberek egészségét és megélhetését nem védi meg, de az ellenzéki városokba újra belerúg, és ismét elveszi a bevételeiket.
A miniszterelnök által bejelentett intézkedések nem képesek kezelni a járvány terjedésének jelenlegi felfutását, továbbra is a foci és a haveroknak juttatott költségvetési források megőrzése a cél a valódi járvány- és válságkezelés helyett. A munkájukat vesztett emberek, a bezárt vállalkozások egy fillért sem kapnak.

Hirdetés

A maszkviselésre vonatkozó szigorítások, az éjjeli kijárási korlátozás vagy az önkormányzatokat nehéz helyzetbe hozó, káoszt teremtő és környezetileg káros ingyenes parkolás nem fogja megakadályozni az egészségügy összeomlását, a kapacitások kimerülését. Elképesztő, hogy még mindig a 20 ezer fős focimeccsek megtartása a legfontosabb Orbánnak, miközben orvosok és ápolók százával dőlnek már ki a rendszerből, komplett kórházi osztályok zárnak be a járvány miatt.
Ha Ausztriától veszünk példát, tegyük azt rendesen: Ausztriában a gimnáziumok és a felsőoktatási intézmények tanulói áttérnek a digitális oktatásra, miközben a bezárásra kényszerített vállalkozások kieső bevételeit megtéríti az állam. A munkahelyek kapcsán szintén szigorú korlátozásokat hoztak: a munkahelyeknek home office-ra kell átállniuk, amennyiben az lehetséges, a munkakezdésnek csúsztatottnak kell lennie, hogy elkerüljék azt, hogy túlzsúfoltak legyenek reggelente és délutánonként a tömegközlekedési eszközök.
A Párbeszéd az elmúlt időszakban több, az osztrákhoz hasonló javaslatot is benyújtott az Országgyűlés elé, ám vagy hazudnak róluk, vagy leszavazzák. Valódi intézkedés helyett ismét különleges jogrend mögé akar bújni a kormány, mert a miniszterelnök szerint túl lassú a törvényhozás. Ez hazugság, a parlamenti pártok minden értelmes védekező és az embereket segítő intézkedést támogatnak, a kormány az, amelyik ezeket rendre akadályozza.
Orbán továbbra is tízezrek életét teszi kockára a hatalom- és focimániájával. A Párbeszéd követeli a felelős döntéseket. Populista vezér helyett legalább most az egyszer viselkedjen a miniszterelnök valódi államférfiként. #Párbeszéd”


Hirdetés

Hozzászólások: