Sokakat megdöbbentett! ERRE költötték el segélyüket a romák: – Mit lehet erre mondani..?

Hirdetés

Sokakat megdöbbentett! ERRE költötték el segélyüket a romák: – Mit lehet erre mondani..? Az INDEX az abcug.hu nyomán a napokban beszámolt egy apró somogyi falúban élők tetteiről, főként romákéról és közmunkában élőkéről.

Ők nem e tengődést és nihilt választották, hanem összefogtak, és először egy szemetes, üres telekből csináltak parkot, majd a falu szélén évtizedek óta üresen álló kápolnát újították fel.

Hirdetés

Nők és férfiak dolgoztak heteken keresztül a szabadidejükben, és annyira szerették volna, hogy újra lehessen misét tartani a templomukban, hogy 22 ezer forintot is összegyűjtöttek, csak kezdődhessen már a munka. Ezek az emberek tavaly nyáron gondoltak egyet, és úgy döntöttek, hogy kezdenek valamit az óvodával szembeni szemetes tisztással.

Nem volt ott előtte semmi, csak gaz, meg néhány fa. Szóltak a település, Öreglak polgármesterének, hogy szükségük lenne némi építő anyagra, mint cementre, téglára, sóderre. Meg is kapták, és pár hét alatt megépítettek egy közösségi teret: rendbetették a füvet, ültettek rózsákat, padokat állítottak, és egy Szűz Mária emlékhelyet. Az óvodával szembeni kis park azonban csak az első lépés volt. A település szélén, a temető mellett hosszú évtizedek óta omladozott egy kis templom, a tettrekész romák pedig hamarosan észre is vették ezt. A Kápolna is szép lett:

Fantasztikus történet! Bárcsak még többen így gondolkodnának! Kérjük ossza meg, hogy mások is lássák, ilyen is van kicsiny hazánkban!

Hirdetés


Hirdetés

Hozzászólások: