SOHA ne hagyd ki a reggelit! Kutatók most tárták fel, mennyire fontos ez az étkezés valójában

Hirdetés

Az egészségmegőrzés szempontjából elengedhetetlen!

Számos esetben hallom a baráti körben, hogy kihagyják a reggelit, sőt volt olyan időszak az életemben, amikor akár hónapokig is kihagytam a reggelit, a nap egyből az ebéddel indult nálam.

Ám én is tanultam a hibámból, így következzen most 5 tudományos érv, ami arról szól, hogy miért nagy hiba reggeli nélkül elindulni otthonról. Garantáltan tanulságos lesz.

1. Rendkívül fontos az egészségmegőrzés szempontjából

A Harvard Egyetemen végzett, 16 évig tartó kutatás során megállapították, hogy azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen kihagyják a reggelit, 27 százalékkal nő meg a koronaér-betegség kialakulásának esélye, azokhoz a férfiakhoz viszonyítva, akik nem ugorják át a reggelit. Ráadásul ezek a férfiak hajlamosabbak a magas vérnyomásra és a rossz koleszterinszint megemelkedésére.

2. A reggeli serkenti a memóriádat

Hirdetés

A Journal of Adolescent Health szaklapban a kutatók leírták, hogy a reggeli során a szervezet energiával töltődik fel, ami jót tesz a rövid távú memóriának. Egy másik kutatásban a tudósok arra jöttek rá, hogy a zabkása milyen csodás hatással van a gyerekek memóriájára.

3. A gabonapelyhek remek tápanyagokkal segítik az agyműködést

A Journal of Physiology and Behavior nevű szaklapban publikált tanulmány szerint azok az önkéntesek, akik gabonapelyheket reggeliztek, bizonyítottan boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lettek, hiszen a nyomelemek, vitaminok jó hatással voltak az agyműködésükre, főként ha még tojást, friss zöldségeket, gyümölcsöket is fogyasztottak.

4. A reggeli erősíti az agyi kognitív funkciókat

Az Indian Pediatrics nevű szaklapban, 2008-ban jelent meg egy kutatás, amely arról szólt, hogy a reggelit fogyasztó általános iskolába járó gyerekek agyi kognitív funkciói jelentős mértékben javultak, hiszen az agyuk rendelkezett kellő mennyiségű energiával, ahhoz, hogy megfelelően működhessen.

Hirdetés

5. Szabályozza a testsúlyt

A Harvard Egyetemen 17 ezer embert vizsgáltak meg, és megállapították, hogy a reggelizők körében kevesebb volt az elhízott ember, és továbbá az is kiderült, hogy minél több, kisebb adag ételt fogyaszt el valaki naponta, annál jobban működik az emésztése, és így nem fenyegeti annyira az elhízás veszélye sem.

Forrás: filantropikum


Hirdetés

Hozzászólások: