Sebészek a világ egyik legritkább műtétjére készültek, egymás kezét fogva imádkoztak, hogy sikerüljön

Hirdetés

Egy, a hasuknál összenőtt, közös májjal élő sziámi ikerpárt választottak szét sikerrel. A műtétet a szegény országból származó Henri Ford sebész vezette, aki a 2010-es pusztító földrengés után gyakran látogat haza, és mindenkinek igyekszik segíteni

A két tündéri kislányt, Marian és Michelle Bernard-ot hét óra alatt tudták szétválasztani. Ford még 1972-ben hagyta el Haitit és költözött az Egyesült Államokban, ahol gyereksebésznek tanult. Jelenleg Los Angelesben van a praxisa, innen hozta magával több kollégáját is, akik segítették munkáját.

A beavatkozás kezdetben nem tűnt bonyolultnak, de hirtelen Michelle vérnyomása zuhanni kezdett, gyorsan infúziót adtak a kislánynak, így végül sikerül megmenteni az életét. Hét óra elteltével a 6 hónapos ikerpár már két különálló kis testben ébredt fel, és mindössze 2 hetes megfigyelés után el is hagyhatták a kórházat, a szüleik nagy örömére.

Hirdetés

– Van valami különleges abban, ha hazajövök Haitibe operálni, ahol itteni gyerekeken segítek, egy itteni orvos csapattal, aneszteziológussal együtt. Ezzel építve Haiti jövőjét, fejlődését – mondta gyereksebész.

Reméljük, a későbbiekben sem lesz semmi komplikáció, jó egészséget kívánunk a gyerekeknek!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

Forrás: twice


Hirdetés

Hozzászólások: