Rossz hír azoknak akik az idén a Balatonra tervezik a nyaralást

Hirdetés

A fertőzéshez megfelelő mennyiségű, infektív dózisra van szükség a vírusból, ráadásul egyénenként eltérő, kit milyen mennyiség képes megbetegíteni, milyen körülmények között. Alapvetően mindegy lenne, hogy víz vagy asztal közvetíti a vírust, pontosabban azt a váladékot, amelyben a vírus megtalálható, előbbinél mégis több a változó: egyrészt folyamatosan hígul, másrészt értelemszerűen mozgásban van, messzebbre jut. Annyit mondhatunk, a medence vagy a Balaton vize kockázatos, de részleteket nem ismerünk – fogalmazott Kemenesi Gábor.

Megnyugodni majd akkor lehet, ha elkészül a vakcina, ami talán – de csak talán – részben felvértez minket a jövőben kialakuló új koronavírusok ellen is. Állatkísérletekben ugyanis más koronavírusok által létrehozott, úgynevezett sejtes immunválasz reagált az új koronavírusra is. Ez azonban valószínűleg nem ment meg minket, ha jelentős hatása lenne, azt már tapasztalati úton megfigyeltük volna.-írta meg a napi.hu

Hirdetés

A Balaton az ország turisztikai teljesítményének a negyedét adja

Most belföldön a legbiztonságosabb nyaralni, a balatoni szolgáltatók felkészültek, és bíznak abban, hogy a magyar vendégek hozzájárulnak a hazai turisztikai szektor megmentéséhez, és jól alakulhat a szezon – mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turisztikai Szövetség (BTSZ) elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

„Amit jelenleg látunk a Balatonnál, reménykeltő. Érdemes tudni, hogy a Balaton az ország turisztikai teljesítményének a negyedét adja. Budapest adja a felét, és a másik 25 százalékot az egyéb úti célok. Ennek a 25 százaléknak közel 60 százaléka képződik június 15. és szeptember 15. között” – részletezte a BTSZ elnöke.

Felelős viselkedéssel sikerült letörni a járványgörbét, így tulajdonképpen csak a tavaszi szezont veszítettük el – fűzte hozzá.

A helyek többsége már nyitva van

Nemcsak a hétvégék már, de a hétköznapok is egyre kihasználtabbak. Gyakorlatilag hétvégente főszezoni forgalommal találkoznak a vendégek, hiszen a helyek zöme már nyitva van – emelte ki.


Hirdetés

Hozzászólások: