Román államtitkár: a román egészségügy elvesztette a Covid elleni harcot

Hirdetés

Az MTI a Hotnews.ro portál szombati beszámolójára hivatkozva azt írja, az országos operatív törzs illetékese borúlátóan nyilatkozott a kórházakra nehezedő egyre nagyobb nyomásról. Az államtitkár úgy értékelte, hogy a román egészségügyi rendszer mind a befogadókapacitás, mind a személyzet leterheltsége szempontjából elvesztette a COVID–19 elleni harcot.

Mint mondta, el fognak jutni oda, hogy a fertőzötteket már nem tudják a Covid-kórházakba vinni. Ezért a többi kórházban is meg kell szervezni az útvonalakat a fertőzöttek fogadására, el kell különíteni számukra helyeket az intenzív osztályon – hangsúlyozta az államtitkár.

Hirdetés

Romániában szombaton túllépte a 70 százalékot a telítettség a Covid-kórházak intenzív osztályain.

Virgil Musta, a temesvári járványkórház főorvosa arról számolt be: péntek este egy válságos állapotban mentővel érkező koronavírusos páciens már csak úgy jutott lélegeztetőgéphez, hogy pont akkor halt meg egy betegük az intenzív osztályon.

A Mediafax hírügynökség által idézett főorvos azt mondta: kollégáival attól rettegnek, hogy hamarosan nekik kell majd eldönteniük, melyik páciensük haljon meg, és melyikük maradjon életben.

Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: