Robbanás történt egy kijevi bíróságon

Hirdetés

Fotó: AP Photo

Robbanás történt egy kijevi bíróságon – közölte szerdán az ukrán rendőrség.

A tájékoztatás szerint a Sevcsenkivszkij kerületi törvényszéken történtek miatt mozgósították a különleges erőket, az eset kivizsgálására pedig tűzszerészek, és nyomozóegységek vonultak ki keresőkutyákkal. A bírósági épületet a rendőrség körülzárta, a helyszínre öt mentőautó és a tűzoltóság egységei is kiérkeztek.

Hirdetés

“Rendkívüli esemény történt a kijevi Sevcsenkivszkij kerületi bíróságon. A rendőrség robbanásról kapott bejelentést” – közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter, hozzátéve, hogy a részleteket még tisztázzák.

A Sztarana ukrán hírportál beszámolója szerint egy 2015-ös terrorcselekmény miatt bíróság elé állított gyanúsított szökési kísérletéről lehetett szó. A hírportál úgy tudja, az Ihor Humenjuk nevű férfi elragadta az egyik őr fegyverét, s túszul ejtett két biztonságit, akikkel az épület egyik WC-jében zárkózott el, majd felrobbantott egy robbanószerkezetet. A Sztarana egyébként nem sokkal korábban még három felrobbantott gránátról számolt be. Egyelőre nem tudni, hogy a férfi hogyan juthatott robbanószerhez.

Hirdetés

A Sztarana szerint Ihor Humenjuk egy ukrán nacionalista szervezet tagja, aki 2015 augusztusában az ukrán parlament épületénél történt rendbontások idején gránátot dobott a nemzeti gárda tagjaira.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: