Robbanás történt Dunaújvárosban, jelentős az anyagi

Hirdetés

Robbanás volt Dunaújvárosban, a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén. A robbanást a Fejér Megyei Katasztrófavédelem és a Dunaferr Zrt. is megerősítette, mint írták: jelentős anyagi kárt okozott a robbanás, de személyi sérülés nem történt. Az esetről készült videó alább nézhető meg.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados elmondása szerint a Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb por robbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs.

Személyi sérülés nem történt. A létesítményi tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságról érkezett egy magasból mentő létraszer a terület átvizsgálása céljából, hogy könnyítse és segítse azt- írja a Duol.hu.

Hirdetés

A vasmű szűkszavú közleményben reagált a portál megkeresésére. A cég közleménye szerint hétfő délelőtt 9 óra 20 perckor történt a robbanás a zsugorítómű egyik berendezésénél.

A vállalat megerősítette, hogy személyi sérülés nem történt. A Dunaferr továbbá közölte azt is, hogy a jelentős anyagi kárt okozó esemény kivizsgálása az előírások szerint megkezdődött.


Hirdetés

Hozzászólások: