Rendőrségi figyelmfelhívás a lakosságnak! Ezzel a módszerrel lopják meg a szupermarketekben vásárlás közben, úgy hogy észre sem veszi, csak amikor már késő! Mutatjuk mire figyeljen nagyon!

Hirdetés

Állampolgárok figyelmébe! (ORFK)
Ezzel az új trükkel lopják meg a magyar vásárlókat a boltokban!A rendőrség oldalán egymás után jelennek meg olyan felhívások, melyekben áruházi tolvajokat keresnek. A tolvajok által bevetett új módszer a vásárlók figyelmetlenségét használja ki!Sajnos nincsenek biztonságban az értékeink a bekamerázott, biztonsági őrökkel védett áruházakban sem, mert nagyon sok esetben a tolvajok az őrizetlenül hagyott bevásárlókocsiból lopják ki a táskánkat!

Hirdetés

Ezek a tolvajok sok esetben párban dolgoznak, és általában fiatal nő. Azért alkalmazzák ezt a módszert, mert vásárlás, válogatás közben kevésbé gyanakszunk egy fiatalabb nőre, mint egy zordabb külsejű egyénre. ez azért fontos, mert rájuk kevésbé gyanakodnánk, amikor a polcok között válogatunk.El is magyarázta a Ripost-nak Makai Gábor klinikai szakpszichológus, hogy miért van ez így, idézzük:”Még mindig él az emberekben az a sztereotípia, akár csak tudat alatt is, hogy a tolvajok, a bűnözők veszélyesen néznek ki, sapkát hordanak, kesztyűben vannak és általában férfiak. Emiatt sokan nem is gondolják, hogy a mellettük álló fiatal, bizalomgerjesztő hölgy esetleg tolvaj lenne: bátran otthagyják mellette őrizetlenül a kosarukat. Sőt: egyre gyakoribb, hogy kisgyermekes anyák lopják el az emberek értékeit, kihasználva az általános emberi pszichológiát, azaz, hogy az életben sem feltételez senki semmi rosszat egy kismamáról, például, hogy lopna”-írja a ripost.


Hirdetés

Hozzászólások: