Rekordszámú új fertőzöttet azonosítottak Görögországban. Szinte minden határátkelőjét lezárja éjszakára Görögország

Hirdetés

203 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak vasárnap Görögországban, írja a 24.hu a Reuters nyomán.

Ez a legmagasabb szám a járvány kezdete óta a dél-európai országban.

Így összesen már 5623 embernél azonosították a fertőzést február vége.

Görögország az első hullámot szinte kiválóan kezelte, de a turisták megjelenésével lehetett rá számítani, hogy ismét megugrik az esetek száma.

Hirdetés

Szinte minden határátkelőjét lezárja éjszakára Görögország

Görögország éjszakára lezárja határátkelőit a koronavírussal fertőzöttek számának újbóli megemelkedése miatt, csak a bulgáriai határon lévő átkelőhelyek maradnak nyitva – közölte csütörtökön a görög kormány.

A görög polgári védelmi hatóság emellett újabb szigorú szabályokat jelentett be az Athénhoz közeli Pórosz szigetén, ahol az utóbbi időben szintén megugrott a fertőzöttek száma. Póroszon szájmaszkviselési kötelezettséget vezettek be, az éttermekben és bárokban pedig kötelező zárórát rendeltek el. Köztereken legfeljebb kilencen gyülekezhetnek.

Európai összehasonlításban Görögországban továbbra is alacsony a fertőzöttség szintje, eddig mintegy 5100 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 210-en hunytak el a kórban.

A turisztikai szezon kezdete óta azonban érezhetően megnőtt az új esetek száma. Csütörtökön az egészségügyi hatóságok 153 új fertőzöttet jelentettek.

Kiemelt kép: Nicolas Economou/NurPhoto/AFP


Hirdetés

Hozzászólások: