Putyin aláírta a csatlakozási szerződést négy megszállt ukrajnai régió vezetőjével

Hirdetés

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök a csatlakozási szerződést négy megszállt ukrajnai régió vezetőjével pénteken a Kremlben.

A megállapodást a donyecki, a luhanszki, a zaporizzsjai és herszoni régió nevében az Oroszországi Föderáció jogalanyává válásáról Gyenyisz Pusilin, Leonyind Paszecsnyik, Jevgenyij Balickij és Vlagyimir Szaldo Moszkva-barát vezető írta alá.

Hirdetés

A Kreml György termét megtöltő politikusok és közéleti szereplők tapssal, és “Oroszország, Oroszország!” ovációval köszöntötték az aktust.

Putyin: Oroszországnak négy új régiója van

Oroszországnak négy új régiója van – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Kremlben, az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek csatlakozási egyezményének aláírási szertartásán.

Hirdetés

Putyin a harci cselekmények azonnali befejezésére és a tárgyalóasztalhoz való visszatérésre szólította fel a “kijevi rezsimet”. Leszögezte ugyanakkor, hogy Oroszország “nem fogja elárulni a felszabadított területek” lakosságát.

Az orosz elnök szerint a népszavazáson egyértelmű döntést hoztak a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban, valamint Herszon és Zaporizzsja megyében, a népek egyenlőségére és önrendelkezésének joga alapján. Azt mondta, hogy Moszkva nem törekszik a Szovjetunió helyreállítására.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: