Pünkösdig zárva maradhatnak a szabadtéri fürdők is

Hirdetés

A legtöbb fürdő eleve úgy tervezte a tavaszi felkészülési és karbantartási munkálatait, hogy csak május végén nyit majd újra.

A Magyar Fürdőszövetség arra kéri a magyarországi fürdők üzemeltetőit, hogy higgadtan értelmezzék a kijárási korlátozás hétfőn életbe léptetett enyhítését, és várják meg a kormányzati részletszabályokat a létesítmények felelős megnyitásához. A vendégektől is türelmet kérnek, mert két-három hétre is szükség lehet a biztonságos működés előkészítéséhez.

Hirdetés

A szervezet hétfői, MTI-nek küldött közleményében kiemeli, hogy a nyitást jogilag és szakmailag is többféleképpen lehet értelmezni.

A fürdőszövetség ezért már kezdeményezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a megjelent rendelet pontosítását, a nyitás feltételeire vonatkozó részletszabályok gyors közzétételét.

Kiemelték, hogy a legtöbb fürdő eleve úgy tervezte a tavaszi felkészülési és karbantartási munkálatait, hogy május végén, pünkösdkor nyit majd újra. A fürdők szinte mindegyike kényszerű üzemszünetet tart, a biztonságos és felelősségteljes működéshez jellemzően két-három hétre is szükség van. Mivel a jelenleg belátható időszakban még nem várható tipikus strandidő, a strandok tömeges nyitásának kérdése még pár napig biztosan nem is lesz aktuális – közölték.

Kun Miklós a Gyulai Várfürdő ügyvezetője kérdésünkre elmondta: még nem döntötték el, mikor nyitnak, noha technikailag megoldató lenne a május vége.

Hirdetés

Egyelőre bizonytalan a Gyulai Várfürdő nyitásának időpontja, sok részletkérdés vár még tisztázásra, ezek részletes elemzése, mérlegelése előtt nem tudunk kinyitni. Az előkészületek munkaigényét alapul véve technikailag meg tudnánk oldani azt, hogy két-három hét múlva nyissunk, de figyelembe véve az üzleti realitásokat, én inkább a június közepére tenném le a voksom

– árulta el az ügyvezető.

A közleményben arra kérnek minden magyar fürdővendéget, hogy idei nyaralását tervezze Magyarország fürdővárosainak egyikébe, ezzel jelentősen segíthetik a 18 ezer munkahelyet biztosító magyar fürdőszektor talpraállását is.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Hirdetés

Hozzászólások: