Profik lehettek: 9 millió eurót raboltak el egy pénzszállító furgonból

Hirdetés

Profik lehettek: 9 millió eurót raboltak el egy pénzszállító furgonból
Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009 novembere óta, amikor is szintén Lyonban, szintén a Loomis pénzszállító cég furgonját rabolták ki.

Megtámadtak és kiraboltak fegyveresek egy pénzszállító furgont pénteken a közép-franciaországi Lyonban, amikor az a francia jegybank helyi székhelyétől elindult – erősítette meg pénteken a helyi ügyészség a Progres című regionális lap értesülését.
– A kár 9 millió euró
– jelezte a vádhatóság, hozzátéve, hogy a támadásban senki nem sérült meg.

Az ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres rablás miatt indított eljárást.

Hirdetés

A rendőrséget reggel 9 órakor értesítették a környéken lakók.
– Szemtanúk elmondása szerint két gépkocsival érkeztek a fegyveresek, akik elállták a Banque de France épülete elöl induló furgont, majd kipakolták belőle a pénzzel teli zsákokat
– közölték rendőrségi források.

A támadók a helyszínen felgyújtották a két gépkocsit, amelyekkel érkeztek, majd két másik gépkocsival menekültek el, amelyeket később kiégve megtaláltak a rendőrök Lyon déli részén.
A rablás során egyetlen lövés sem dördült el.

Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009 novembere óta, amikor is szintén Lyonban, szintén a Loomis pénzszállító cég furgonját rabolták ki. Akkor a jármű sofőrje, Toni Musulin egyszerűen eltűnt a rábízott 11,6 millió euróval. A rendőrök néhány nappal később az összegből mintegy 9 millió eurót megtaláltak egy, az elkövető által álnéven bérelt haszonjárműben.

Hirdetés

Hozzászólások: