POMPÁS HÍRT jelentettek be minden magyar nyugdíjasnak! ITT VANNAK A SZÁMOK – EKKORA NYUGDÍJPRÉMIOMOT KAP MINDEN MAGYAR NYUGDÍJAS 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben!

Hirdetés

POMPÁS HÍRT jelentettek be minden magyar nyugdíjasnak! ITT VANNAK A SZÁMOK – EKKOR AÖSSZEGŰ NYUGDÍJPRÉMIOMOT KAP MINDEN MAGYAR NYUGDÍJAS 2018-ban, 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben! >>>>

Minden évben prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok.

A nyugdíjasoknak nem csak 2017-ben adtak prémiumot, hanem az elkövetkező négy évben is számíthatnak a rendes nyugdíjon felüli részre.

A hatályos szabályok értelmében a nyugdíjasoknak akkor jár prémium, ha az adott évben meghaladja a gazdasági növekedés a 3,5 százalékot. Előszür 2017-ben teljesült ez a növekedésre vonatkozó feltétel, ugyanis tavaly a kormány számításai szerint 4,1 százalék volt a GDP, és ennek köszönhetően év végén ki is fizették a prémiumot az arra jogosult nyugdíjasoknak.

Hirdetés

Az mfor.hu cikkéből kiderül, hogy idén is sor kerülhet a prémium kifizetésére, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium prognózisa szerint a gazdaság 4,3 százalékkal bővülhet 2018-ban. Sőt számításaik szerint 3,5 százalék felett lehet a növekedés a rákövetkező években is.A kormány várakozása szerint így alakul a GDP az elkövetkező években:

• 2019-ben : 3,8 százalék• 2020-ban : 3,7 százalék• 2021-ben : 3,6 százalék

A GDP azért lesz visszafogottabb többek között, mert érezhetően mérséklődni fog az uniós támogatások hozzájárulása a növekedéshez, annak következtében, hogy még a hétéves uniós költségvetési ciklus első felében előlegekkel, előfinanszírozással igyekezett kihelyezni a forrásokat a kormány, ezért már a második periódusban nem lesz mód arra, hogy a brüsszeli támogatásokkal felpörgessék a gazdaságot.


Hirdetés

Hozzászólások: