Pofátlanság: háromszoros áron adják ki az apartmanokat idén nyáron a Balatonnál

Hirdetés

250 ezer helyett ugyanazért a szállásért idén 700 ezret kért el egy balatonszéplaki apartman tulajdonosa, máshol 350 ezerről 1 millióra nőtt két hét nyaralás egyetlen év alatt: egyedi esetekről van szó, vagy tényleg brutálisan megdrágultak a szállások a magyar tenger környékén? Ennek jártunk utána szakértők segítségével- írja a Pénzcentrum

Hirdetés

“Öt éve járunk ugyanahhoz az aparmanoshoz Széplak-alsóra, eddig mindig maximum 250-270 ezer forintból megúsztuk a szállást két hétre így július vége – augusztus eleje körül. Most viszont a hölgy májusban 700 ezret mondott, de csak azért, mert visszajáró vendégek vagyunk… Több más balatoni szállást is megnéztünk, de ennyi pénzért nem volt olyan, ami megfelelt volna az igényeinknek (vagy messze volt a part, vagy szűkös lett volna két gyerekkel). Horvátországban Split mellett 240-ért találtam apartmant 2 hétre, úgyhogy idén oda megyünk” – írta nekünk Dávid a minap.

Egy másik olvasónk szintén két hétre szerette volna kibérelni ugyanazt az apartmant, mint az előző évkben, ám ő a szokásos 350 ezres ajánlat helyett egymilliósat kapott. Végül nem utazott sehová. Sokan különböző fórumokon panaszkodnak:

Nem csak a Balatonnál (szálltak el az árak), szinte mindenhol, az országba, dupla árak a tavalyihoz képest, sajnos.
Nagyon durván emelkedtek az árak. Minden évben lejárunk és egyértelműen sokkal magasabbak az árak, a minőség viszont romlott.

Hirdetés

Mi is néztük az árakat, dobtunk is egy hátast!
“Sajnos nagyon megemelkedtek az árak. Sokan nem mernek külföldre menni, plusz a SZÉP kártyát el “kell” költeni. Ami engem az áremelés mellett zavar, hogy a minőség viszont köszönő viszonyban sincs az árakkal. Még február elején kerestünk, alig találtam normális szállást. A legtöbb helyen nem volt légkondi, se mosogatógép, se mosógép. A bútorok nagyrésze régi, minimum 15-20 éves, a konyhai dolgok szedett-vedettek, a fürdő is régi. Persze van aki azt mondja, alig van az apartmanban, jó neki ez. Én ha elmegyek egyszer nyaralni, nem akarok rosszabb helyen lenni, mintha otthon lennék, főleg ha vacak az idő, s többet kell a szálláson lenni” – írta Ágnes, egy rendszeres utazó.

A teljes cikk a Pénzcentrum oldalán olvasható


Hirdetés

Hozzászólások: