Pittie, akit „kidobtak, mint a szemetet”, kiderült, hogy a legédesebb lélek

Hirdetés

Fotó: Pennsylvania SPCA

Egy hétköznapi munkanapnak indult, de váratlan fordulatot vett, amikor egy állatbarát munkás egy elhagyott dobozt talált a philadelphiai ingatlanon, ahol dolgozott. “Munka közben észrevettem egy dobozt, amiben valami mozgott,” mondta a férfi. Az események gyors fordulatot vettek, amikor feltárta a doboz tartalmát.

Hirdetés

A dobozban a férfi egy fehér-barna kutyát talált, aki rossz állapotban volt, teste merev, mozgásra képtelen. “A rémült kutya teste teljesen merev volt, és sem a fejét, sem a lábát nem tudta mozgatni,” írta le a helyzetet a férfi. Óvatosan kiemelte a kutyát a zsákból, betakarta, és reménykedett, hogy melegen tudja tartani.

A helyi hatóságokkal való kapcsolatfelvétel után a pennsylvaniai állatmentők azonnal a helyszínre siettek. “Nem vesztegettük az időt, és bepakoltuk a kutyát az autónkba,” mondta egy mentőszolgálati munkatárs. Az állatorvosok kezdetben tanácstalanok voltak Codi, a kutya állapota miatt. Kiderült, hogy a kutya képtelen a lábaira állni, ezért számos vizsgálatot végeztek rajta, etették, és gondoskodtak róla, hogy elegendő friss víz álljon rendelkezésére.

Hirdetés

A kutya rehabilitációja során az állatmentők gyengéden masszírozták és nyújtották a végtagjait, amíg végül Codi képes volt felállni, és az első óvatos lépéseket megtenni. “Egy idő után Codi képes volt felállni, sőt, az első óvatos lépéseket is meg tudta tenni,” mesélte az állatorvos.

Fotó: Pennsylvania SPCA

Az állatmentők közösségi médián keresztül és helyi hírekben is közzétették Codi történetét, aminek köszönhetően egy szerető család megtalálta és örökbe fogadta. “Mindössze egy hónappal azután, hogy egy szemeteszsákban találtak rá lebénulva, Codi megtalálta örök otthonát,” zárta le a történetet az egyik mentőszolgálati munkatárs, örömmel és megkönnyebbüléssel.

Hirdetés

Forrás: TheDodo


Hirdetés

Hozzászólások: