Pedagógus szakszervezetek: minél előbb oltsák be az oktatásban dolgozókat

Hirdetés

Március 6-án a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tette közzé a kormánynak intézett nyílt levelét, most a másik pedagógus szakszervezet írt nyílt levelet két miniszternek.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közleménye szerint cserben hagyva érzik magukat az oktatásban dolgozók, ezért egyértelmű, azonnali válaszokat vár Kásler Miklóstól, az Emberi Erőforrások miniszterétől, és Palkovics Lászlótól, az innovációs és technológiai minisztertől három fontos kérdésre, melyek a következők:

Hajlandó a kormány azonnal beoltani az oltást kérő pedagógusokat, oktatókat, oktatásban dolgozókat?
Hajlandó a kormány most kifizetni az egyszeri 100 ezer forintos kompenzációt az otthon végzett digitális oktatásért?
Hajlandó a kormány a 14 éven aluli gyermek egyik szülője otthon maradásának ösztönzésére 100 százalékos táppénzt fizetni?

Hirdetés

Mint nyílt levelükben írják, hogy ha a kormány valóban visszaengedi a gyerekeket, tanulókat április elején, elengedhetetlen a köznevelésben, szakképzésben dolgozók azonnali oltása. A PSZ-nek tudomása van olyan óvodáról, ahol a héten több tucat szülő igényelt gyermekfelügyeletet. Ha gyermekfelügyeletre kötelezik az intézményeket, a tegnap beadott oltás is megkésett! A PSZ hiába kérte, hogy a szülők otthon maradásának ösztönzésére fizessenek 100 százalékos táppénzt, miután ez nem történt meg, sok intézmény kénytelen nyitva tartani, miközben hivatalos zárásról döntött a kormány.

Azonban a gyermekfelügyeletből is haza lehet vinni a pedagógusokat, szülőket, hozzátartozókat megfertőző vírust! – hívják fel figyelmet a nyílt levélben.

Hirdetés


Forrás: mfor.hu


Hirdetés

Hozzászólások: