Palkó Judit: Még okozhat meglepetéseket a koronavírus

Hirdetés

A doktonrő szerint Magyarország szerencsés helyzetben van.– Idejekorán megtörténtek azok a lépések, amelyek megakadályozták a járvány robbanását. Nekünk, orvosoknak volt időnk egy kicsit megismerni a ví­rust, tapasztalatokat gyűjteni, ho­gyan álljunk hozzá a gyógyításához. Mivel új vírusról van szó, még okozhat meglepetéseket, de hasonlóan viselkedik a világ minden részén, ezért ezeket az ismereteket is tudjuk használni. A magyar lakosság is nagyon fegyelmezetten megértette és követte az ajánlásokat- írja a Bors

Hirdetés

ÉRKEZIK A MÁSODIK HULLÁM
A COVID-19 járvány második hullámát a járványspecialisták őszre várják, szerintük az is előfordulhat, hogy a járvány mutálódik. Dr. Lacza Zsombor, az OrthoSera Kft. ügyvezetője, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese szerint még nem lehet biztosan tudni, hogy súlyosabb vagy enyhébb lefolyású lesz-e a koronavírus-járvány második hulláma.
– Nem szabad felülni azoknak a rémhíreknek, hogy csak most jön a neheze, mert egész egyszerűen még nem lehet tudni, hogy milyen lesz – magyarázta a Borsnak. – A legfontosabb, hogy a fertőzést idejében felismerjék, és a betegeket izolálják. Mi azzal készülünk az új hullámra, hogy donorokat keresünk, akiknek a plazmája erős ellenanyaggal rendelkezik. Ezt most tudjuk csak megtenni, ugyanis gyorsan csökken a védettség a gyógyultak plazmájában – világított rá a kutató.

Forrás: borsonline.hu

Hirdetés

Hozzászólások: