Összecsapásokba torkollott a kedd esti tüntetés a kijárási tilalom miatt

Hirdetés

Összecsapásokba torkollott Belgrádban a kedd esti tüntetés, amikor a demonstrálók egy része behatolt a parlamentbe. A rendvédelmi szervek rövid időn belül kiszorították őket. A szerbiai törvényhozás épülete előtt összegyűlt több ezres tömeg a koronavírus miatti szigorítások ellen tiltakozott.

A szerb elnök előzőleg kritikusnak nevezte a járványügyi helyzetet. Az ország több pontján is járványgócok alakultak ki, a kórházak majdnem mindenhol megteltek.

“Szerdától tilos miden 5 főnél nagyobb rendezvény a fővárosban, péntek estétől hétfő reggelig pedig országos kijárási tilalom lesz” – közölte az államfő, Aleksandar Vucic.

Hirdetés

Szerbiában már május második felében eltöröltek minden korlátozást, június 21-én pedig rendben megtartották a parlamenti választásokat.

“Azért tiltakozunk, mert a mi drága jó elnökünk a szavazás miatt megszüntette a rendkívüli helyzetet és most megint be akarja vezetni” – mondta egy tüntető.

Egy nagyjából száz fős csoport másodszor is megpróbálkozott bejutni a parlamentbe, de a biztonsági erők könnygázzal és időnkénti rohamokkal visszaverték őket.

Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: