Országszerte elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt

Hirdetés

Zápor, zivatar, viharos szél is várható a következő napokban. A csúcshőmérséklet 20 fok körül lesz.

Esős, zivataros, szeles napok érkeznek, a csúcshőmérséklet 20 fok körül lesz – írja az Időkép.

Hirdetés

Szombaton gyakran zavarhatják felhők a napsütést, a Dunántúlon többfelé, máshol csak elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra. Helyenként élénk lehet a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt.

Hirdetés

Csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye maradt ki a veszélyjelzésből, mindenhol máshol citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnap többfelé esősen, záporosan indul a nap, délután pedig a változóan felhős idő mellett újabb záporokra, zivatarokra készülhetünk. A nyugati-délnyugati szél sokfelé megélénkül, viharok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Hétfőn is többfelé szükség lesz az esernyőkre, eső, zápor, zivatar ezen a napon is kialakulhat, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Sokfelé élénk, néhol erős lehet az északnyugati szél. Napközben 15-22 fokot mérhetünk.

Kedden és szerdán már több napsütésre számíthatunk, de még ezeken a napokon is előfordulhatnak szórványos záporok, zivatarok. Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délutánonként általában 18-20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.


Hirdetés

Hozzászólások: