Orbán Viktort beoltották a kínai vakcinával

Hirdetés

“Oltva vagyok” – közölte Orbán Viktor vasárnap délelőtt Facebook-oldalán. A miniszterelnököt az általa feltöltött képek alapján a Sinopharm vakcinájával oltották be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján.

Hirdetés

Müller Cecília szombaton beszélt arról, hogy külön javasolta Orbánnak az oltást. Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljelenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is.

Áder János pénteken kapta meg szintén a kínai vakcinát. Az államfő elmondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára „szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután” megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak. Erre mindketten azt válaszolták: „minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást.”

Hirdetés

Gulyás Gergely egyébként már a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy Orbán a kínai vakcinával szeretne majd oltakozni.


Hirdetés

Hozzászólások: