Orbán Viktor: több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt és 86 lélegeztetőgép jött Kínából (Március 24)

Hirdetés

Budapest, 2020. március 24.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Suparna Airlines Kínából érkezett repülőgépének fedélzetén a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. március 24-én. A gép több mint 3 millió maszkot, 100 ezer koronavírus-tesztet és 86 lélegeztetőgépet hozott.
MTI/Kovács Tamás

A repülő, amely az újabb orvosi védőeszközöket hozta, kedd reggel landolt Budapesten. A szállítmányt a kormányfő fogadta.

Hétfőn, a kora reggeli órákban érkeztek meg az első Kínából megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre. Az orvosi eszközöket szállító gépen 30 050 darab védőruha és 82 000 orvosi maszk érkezett.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben ismertette egyebek mellett az egészségügyi kapacitásokat. Ott is jelezte, eszközöket beszerezni Keleten lehet, az ország pedig óriási tételeket kötött le, a szállítmányok folyamatosan érkeznek, több mint tíz repülőgép-szállítmányt várnak- írja a Szeretlek Magyarország

Kedden egy újabb orvosi védőeszközöket tartalmazó szállítmány érkezett Kínából Magyarországra. A Suparna Airlines repülőgépe reggel landolt a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Hirdetés

“Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából”

– számolt be Facebook-oldalán Orbán Viktor.

A poszt mellé több fotót is mellékelt a kormányfő, amiken látszik, hogy ő maga fogadta a Kínából érkező szállítmányt Palkovics László társaságában.


Hirdetés

Hozzászólások: