Orbán Viktor szerint a szakemberek május 3-ra várják a magyarországi tetőzést

Hirdetés

Folytatta kórház-megtekintő körútját Orbán Viktor miniszterelnök. Vasárnap délelőtt az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést, melyről a Facebook-oldalán tett közzé egy videót.

A kijelölt járványkórházban jelenleg 38 koronavírussal fertőzött beteg fekszik, ketten vannak lélegeztetőgépen, összesen 86 embert tudnak intenzív ellátásban biztosítani.

A videóban azt mondta a miniszterelnök, hogy május 3-ra, mire a járvány a csúcsára ér, lesz 5000 lélegeztetőgép Magyarországon. Úgy fogalmazott, hogy “az már nagyjából biztonságos”, de ez a szám fel fog menni nyolcezerre. Szerinte akkor már akármi történik, az háború idején is elég.

Hirdetés

Úgy vélte, hogy akkor mindenki nyugodtan aludhat, mert nem lesz olyan ember, aki a vírust elkapta, fullad, és nem tudják a kórházban gépre tenni.

Az MTI tájékoztatása szerint Orbán Viktor végigjárta az ajkai intézmény teljes betegútját, a belépő zsilipeléstől az intenzív részlegig, és azt mondta – bár ez a videón nem hallatszik -, hogy a kórházi ágyak felszabadítása ma még csak egy főpróba, a legrosszabb lehetőség főpróbája.

A kormányfő felhívta a figyelmet: figyelmeztető jel, hogy az összes Magyarországon regisztrált koronavírusos beteg egyhetede a Fővárosi Önkormányzat idősotthonából került elő. Emlékeztetett: szerte az országban 1100 idősotthon van, és arra is készülni kell, ha a betegség mindenhol felüti a fejét.


Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala
Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: