Orbán Viktor: “Puskás Aréna biztonságosabb minden más találkozónál”

Hirdetés

A Bayern-Sevilla Szuperkupa budapesti meccséről a Kicker sem tudósít a helyszínről – értesítette olvasóit a legtekintélyesebb német labdarugó szaklap.

Számos más német – köztük a Sky és a DAZN szerkesztőséghez hasonlóan – a Kicker sem küldi munkatársait Budapestre.

„Riportereinket nem kívánjuk kitenni fölösleges kockázatnak. Ebben a különleges helyzetben az egészség fontosabb a helyszíni tudósításnál” – így indokolták a döntést- írja az Euronews

Hirdetés

A Bayern meccse egyre inkább politikai kérdéssé vált – ezt írja a Welt, és hozzáteszi, hogy miközben Orbán és az UEFA nézőket akar a stadionba, a főpolgármesternek más a véleménye.

„Ha lenne jogi lehetőségem dönteni ebben a kérdésben, a mérkőzést biztosan zárt kapuk mögött rendeznék meg” – idézi a német napilap a Népszavának nyilatkozó Karácsony Gergelyt.

Budapest ne legyen a foci Ischglje
„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Budapest ne legyen a foci Ischglje” – utalt Karl-Heinz Rummenigge az osztrák síparadicsomra, ahol a tavasszal rövid idő alatt több ezren fertőződtek meg koronavírussal, emiatt a kisvárost az európai járvány egyik gócának tartják.

A Bayern elnöke a ZDF reggeli adásában azt mondta: „komolyan és fegyelmezetten” készülnek a koronavírussal kapcsolatos problémákra az ellentmondásos budapesti meccsen.

Hirdetés

Félelem és bírálatok a budapesti döntő előtt
Mindössze 500 Sevilla-szurkoló utazik csak Budapestre az andalúziai csapat támogatására – emlékeztet a Mundo Deportivo, és hozzáteszi, hogy további 800 német szurkoló végül lemondta látogatását, a – mint írják – egészségügyi ellenőrzés elmaradása miatt a rendezvény helyszínén.

Félelem és az UEFA bírálata a budapesti döntő előtt – ezt írja a madridi El Mundo, és másokkal együtt emlékeztet arra, hogy a szurkolókat kísérleti nyulakként kezelik.

A magyar járványhelyzet – az eltelt 72 órában újabb 2500 fertőzést regisztráltak – aggasztja a bajor csapat szakvezetését. A korábbi 2100 közül még 800 müncheni szurkoló mondta le részvételét – jelenti az El Mundo.

„Nem teljesen értjük”, miért engedélyezték 20 ezer ember beléptetését a stadionban – idézi a lap Hansi Flicket, a Bayern edzőjét.

Ugyanakkor Orbán Viktor miniszterelnököt is idézik, aki szerint a „Puskás Aréna biztonságosabb minden más találkozónál”.

Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: