Orbán Viktor már alá is írta a vásárlási idősávról szóló rendeletet

Hirdetés

A miniszterelnök ezúttal is videót készített arról, ahogy aláírta a járvány elleni védekezés újabb intézkedését hatályba léptető rendeletet.

Meglehetősen gyorsan őrölnek a kormányzati malmok. Alig pár órával azután már el is készült a vonatkozó rendelet és Orbán VIktor szignóját is megkapta, hogy Novák Katalin tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán bejelentette, hogy az idősek vásárlási sávjának visszaállítására tesznek javaslatot.

Hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, az Idősek Tanácsának hétfői ülésén fogalmazódott meg a javaslat: az Idősek Tanácsa véleményét meghallgatva azzal a javaslattal élünk miniszterelnök úr felé, hogy újra legyen egy kizárólag az idősek számára elérhető vásárlási sáv. Figyelembe véve a tavaszi tapasztalatokat a hétköznapokon ez nagy segítség lenne számukra” – olvasható Novák Katalin Facebook-oldalán

Néhány órával később, hétfő délben már Orbán Viktor oldalán jelent meg a videó, melyben a kész kormányrendeletet szignózza. Ennek értelmében

Hétfőtől péntekig 9-11 óra között védett sávban vásárolhatnak az idősek (szerk.: a 65 évnél idősebbek), szombaton és vasárnap ez 8-10 óra között lesz érvényes – közölte a miniszterelnök.

Hirdetés

Megjegyezte ugyanakkor: az idősek bármikor vásárolhatnak, de ezekben a sávokban csak ők tartózkodhatnak majd a boltokban. “Világosan látszik a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és nagyszüleink, őket kell elsősorban védenünk. Ez a rendelet is őket védi” – fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: mfor.hu


Hirdetés

Hozzászólások: