ORBÁN Viktor maga jelentette be! Készüljön fel a lakosság! Már biztos : NEM HAGYOTT ITT MINKET A KORONAVÍRUS! Ezt hozza augusztusban, szeptemberben, októberben és novemberben >>>>

Hirdetés

“Lesz második hullám. Nyáron lelassulhat a járvány, utána jön a második szakasz, október-november környékén”

– mondta el Orbán Viktor a szokásos, péntek reggeli interjújában a Kossuth rádión.

A miniszterelnök többször is kihangsúlyozta, hogy az ország megnyerte az első csatát a koronavírussal szemben -de még nem szabadultunk fel. “A vírus nem ment el”, az orvosok többsége szerint nincs olyan világjárvány, aminek csak egy hulláma van.

A magyar kormány ötvenmilliárd forintos kerettel támogatási programot indít az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban

A pénzügyminiszter kiemelte: Magyarországnak az az érdeke, hogy az egészségügyi védőeszközök terén is képes legyen az önellátásra, mert így a járvány újabb hulláma esetén sem lesz kiszolgáltatva a nemzetközi piacnak.

Hirdetés

Megerősített hazai egészségügyi gyártás nélkül kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet az ország, ha a globális ellátási láncok időlegesen megszakadnak – emelte ki Varga Mihály. Mint mondta: a kormány célja, hogy felkészüljön egy esetleges következő járványhelyzetre, valamint arra, hogy folyamatosan biztosítható legyen az egészségügyi ellátás.

A kórházi adósságrendezéskor megkezdett munkát folytatva a Pénzügyminisztérium egyeztetéseket folytatott olyan egészségipari szereplőkkel, akikkel lehetőség van a szükséges kapacitások megteremtésére. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásai alapján meghatároztuk az egészségügyben használt kritikus termékköröket, amelyekre természeti, ipari vagy biológiai katasztrófa, veszélyhelyzet esetén egy országnak szüksége lehet – fejtette ki a miniszter hozzátéve, hogy a programnak köszönhetően ezekből önellátó lesz Magyarország. A támogatásból többek között meglévő gyártók bővíthetik kapacitásaikat, de zöldmezős beruházásként teljesen új kapacitások kiépítése is létrejöhet.


Hirdetés

Hozzászólások: