Orbán Viktor demokratikus európai jobboldalt akar építeni: Otthont nyújtana azoknak az európai polgároknak, akik…

Hirdetés

A Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából. Nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával – kezdi esszéjét a miniszterelnök, szembeállítva ezzel, hogy mindeközben “mi itt Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában”.

Hirdetés

“Akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását” – ezen európai polgárok számára kell Orbán Viktor szerint felépíteni a demokratikus jobboldalt.

“Ez vállalhatatlan” – írja.

Aztán Orbán Viktor megfogalmazza, hogy a Fidesz kilépése milyen “új perspektívát nyit az európai politikában” is.

Mint írja, köztudott, hogy mi, magyarok “a folyamatosan hátráló és a politikai értékeit a süllyedő léghajóból kidobáló EPP-t” újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni. “Nagy, erős, demokratikus jobboldallá, amely a centrumpártokat, a konzervatív és tradicionális kereszténydemokrata pártokat és szavazóikat is képes egy nagy közös politikai otthonba összegyűjteni. Ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett” – konstatálja a miniszterelnök és úgy fogalmaz: az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált.

Hirdetés

Mint írja, a migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között. “Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak” – konstatálja.

azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik”.

Itt az idő!

Orbán Viktor szerint az ő feladatuk is világos. “Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt”. Ez mint írja, otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik”.

Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Orbán Viktor végül a latin mondást idézi – Fortes fortuna adiuvat – bátraké a szerencse.

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: