Orbán Viktor: az oltás működik

Hirdetés

Fotó: MTI

Már a sokadik variáns tombol, és várhatóan lesznek újabbak is, az őszi időjárás miatt pedig gyorsabban terjed a kórokozó. Amit azonban minden orvos biztosan mond, hogy az oltás működik, és a harmadik jobb, ha van, mint ha nincs – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A kormányfő beszámolt arról is, hogy jövő héten ő is felveszi a harmadik védőoltást. Közölte, hogy a magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni: nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot adnak, a családok visszakapják a 2021-ben befizetett adót és lehetőség van egyes szektorok bérének megemelésére is.

Hirdetés

A vírus ellen csak az oltás segít, aki nem veszi fel könnyen megfertőződhet

Orbán Viktor miniszterelnök is felveszi a koronavírus elleni harmadik védőoltást. A kormányfő beszámolt arról is, hogy jövő héten adatja be magának felveszi a koronavírus elleni harmadik védőoltást. Mindenkinek azt tanácsolta, hogy vegye fel a harmadik oltást.

Közölte: a Covid-19 még fiatal vírus, így senki nem tud semmi biztosat, de már a többedik variáns tombol, és várhatóan lesznek újabbak is.
Amit azonban minden orvos biztosan mond, hogy az oltás működik, és a harmadik jobb, ha van, mint ha nincs – fejtette ki.
Hozzátette: az őszi időjárás miatt is gyorsabban terjed most a kórokozó.

Hirdetés

Regisztráció oltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

A gazdasági újraindítás sikeres: nyugdíjprémium, családi adóvisszatérítés, fiatalok szja-mentessége, 13. havi nyugdíj

A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni. A kormányfő kifejtette: nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot adnak, és a családok visszakapják a 2021-ben befizetett adót.
A kormányfő közölte: egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetnie.
Azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák – mondta. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik – fogalmazott.

Hirdetés

Lehetőség van sokak bérének megemelésére

Bejelentette: 2022. január 1-jétől megemelik “az ápolónők bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét hússzal, a szociális világban dolgozókét húsz százalékkal, és a kultúrában dolgozókét is” húsz százalékkal.

Ki kell tartani a rezsicsökkentés mellett

A kormányfő rámutatott arra, hogy számos európai országban alakult ki rezsiválság, miután a brüsszeli bürokraták szerint úgy érhető el az átállás a megújuló energiákra, ha emelkednek az árak.
Szándékosan emelik az árakat – hangsúlyozta Orbán Viktor hozzátéve: a kérdés a politikai táborok között is egy harc, a baloldal most is piaci árakat szorgalmaz Magyarországon.
Ha elfogadjuk a piaci energiaárakat, amelyet a baloldal szorgalmazott, egy átlagos család évente 370 ezer forinttal fizetne most többet – mutatott rá.


Hirdetés

Hozzászólások: