Orbán Viktor: a most érkezett vakcinákkal továbbra is éllovas maradhat Magyarország az átoltottságban

Hirdetés

Ha a csütörtökön érkezett 450 ezer adag vakcinát a következő napokban sikerül beadni az embereknek, akkor Magyarország az átoltottságot tekintve továbbra is éllovas marad Európában – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán csütörtökön közzétett videóban.

Hirdetés

A kormányfő a vakcinákat szállító repülőgépnél úgy fogalmazott: “Végre ez a pillanat is elérkezett: megjött Magyarországra újabb 450 ezer adag vakcina, ezzel 450 ezer embert tudunk beoltani, és tudjuk őket megmenteni a betegségtől vagy az azzal együtt járó elhalálozástól”.
Arra kért mindenkit, hogy miután a harmadik hullám nagy erővel támad, regisztráljon és oltassa be magát.
“Ez a vakcina jó, engem is ezzel oltottak be, és ha most sikerül a következő napokban ezeket beadnunk, akkor Magyarország továbbra is éllovas marad Európában az átoltottság tekintetében” – hangsúlyozta Orbán Viktor, akit február 28-án oltottak be a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával.
Hozzátette ugyanakkor: nem más európai országokkal “futunk versenyt”, hanem a vírussal, mert nem más európai országokat “akarunk legyőzni”, hanem a vírust, hogy “minél több magyar ember életét megmenthessük”.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előzőleg szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy Magyarország teherszállító repülőgépe hozta Budapestre az újabb, 450 ezer adagot tartalmazó Sinopharm-vakcinaszállítmányt csütörtökön.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: