Orbán megmondta, mi lesz, ha tömeges lesz a fertőzés

Hirdetés

Hat súlyos állapotban lévő koronavírusos beteg van. Még nem léptünk át a tömeges megbetegedések időszakába, de szerinte minden bizonnyal be fog következni. Van egy rendes katonai tervünk a védekezésre – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában,írja az atv.hu

Minden nap hat órakor ül össze az operatív törzs, a munka pedig este az akciócsoportok vezetőivel fejeződik be. “Kicsit katonaság szaga van a dolognak” – fogalmazott Orbán Viktor.

A műsorvezető Nagy Katalin felvezetése után a miniszterelnök ismertette a péntek reggeli adatokat: eszerint 85 igazolt betegből 6 állapota súlyos, heten már meggyógyultak.

Orbán Viktor azt mondta, hogy még nem léptünk át a tömeges megbetegedések időszakába, de szerinte minden bizonnyal be fog következni: ez nem kerülhető el, csak a folyamat lelassítása lehetséges, ez a cél is, hogy az egészségügyi ellátó rendszerek felkészüljenek a betegek fogadására.

Hirdetés

Nagy koponyák az orvosaink

A miniszterelnök szerint most a legnagyobb bizonytalanságot az okozza, hogy az emberek nem tudják, mi fog velük történni, ha elkapják a vírust. Nagyon okos orvosaink vannak, “nagy koponyák”, “ez felvillanyozó”, ők a jövő héten lesznek képesek választ adni arra, hogy fertőzés esetén mire számíthatnak az emberek, az egyes korcsoportok a magyar adatok szerint – mondta Orbán Viktor. “Ha a járvány nem is hagy alább, a félelem így kisebb lesz” – tette hozzá.

“Milliószámra vannak maszkjaink”

„Van elegendő, millió szám vannak maszkjaink” – hangoztatta Orbán Viktor, azt mondta nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz. Mindenből van elég a mostani fertőzési szinthez. „Nem csak raktárra gyűjtjük az eszközöket”, tömeges járvány esetén a kiosztásnak is lesz egy rendje. Először a szükséges eszközöket: az egészségügyi dolgozók, a közbiztonságiak és a közszolgálatban dolgozók…

Hirdetés

Katonai terv, felálltak a figurák a sakktáblán

A veszélyhelyzetet azért hirdette ki, ennek a kilencedik napjában vagyunk, hogy gyorsan és vita nélkül tudjon dönteni – mondta a miniszterelnök. Elegendő számú katona van jelen, ahol kell – miután a határokat lezártuk, a humanitárius folyosón lehet közlekedni az országban. “Van egy rendes katonai tervünk a védekezésre” – hangoztatta a műsorban a miniszterelnök, hozzátéve: a figurák úgy vannak elhelyezve a sakktáblán, hogy meg tudjuk védeni a magyarok egészségét. De az ország is felállt a védekezés logikája szerint, a kollektívvédekezést megszervezték, “ma egy védekezésre berendezkedett társadalom a magyar”- fogalmazott.

Forrás: atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: