OPSZ: országszerte több száz polgárőr állt szolgálatba az oltópontokon

Hirdetés

Országszerte újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon – tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szerdán az MTI-t.

Hirdetés

A vártnál is többen veszik fel az oltást a rendkívüli oltási akció hetében, ezért a kormányhivatalok és az egészségügyi intézményekből érkező kéréseknek megfelelően keddtől újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot országszerte a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon – írták.
Hozzátették: a polgárőrök – akik a munkájuk mellett, önkéntesen végzik feladatukat – amellett, hogy segítik az egészségügyi dolgozók és a honvédség munkáját a beléptetésnél, az épületeken kívül hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához, segítik az oltásra érkezőket a tájékozódásban, a mozgásukban korlátozottakat pedig az oltópontra jutásban.
Az OPSZ közleménye szerint a polgárőrök – az előző járványhullámhoz hasonlóan – újra segítik a kistelepüléseken a háziorvosokat, kiszállítják nekik a szükséges oltóanyagot.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: