Okmánycsere: szombattól rendkívüli hétvégi nyitvatartás a kormányablakokban

Hirdetés

Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt. Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között, ezzel növeljük az ügyfélszolgálatok kapacitását. Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

Hirdetés

Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétköznap, akár hétvégén -, ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a kormányablakok nyitvatartását a kormányablakok weboldalán!
Online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.
Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. Kérjük, ne halassza az utolsó pillanatra okmányai megújítását, hiszen ezek a mindennapi élet számos területén elengedhetetlenül fontosak!
A kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak.

Kiadó: Miniszterelnökség

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: