Nyugtalanító adatok: a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja emelkedő tendenciát mutat az NNK által vizsgált települések többségében

Hirdetés

Tizenegy megyeszékhelyen emelkedik, nyolcban pedig stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízből vett mintákban – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján. A legnagyobb koncentrációt a héten Békéscsabán mérték.

Hirdetés

44. heti adataink alapján a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja emelkedő tendenciát mutat az NNK által vizsgált települések többségében, így a fővárosban és az agglomerációban is. A szennyvíz vizsgálata a tünetmentes vagy gyenge tünetes fertőzöttekről is információt szolgáltat, hiszen ők is üríthetik a vírus örökítőanyagát, azonban a hagyományos szűrővizsgálatok során nem kerülnének a járványügy látókörébe. Vizsgálataink megerősítik, hogy a járvány második hullámának meredeken emelkedő szakaszában járunk, emiatt kiemelten fontos az egyéni felelősség a november 2-tól szigorodó általános óvintézkedések betartásában – írták.


Hirdetés

Hozzászólások: