Nyílt levélben tiltakoznak a kisbolt ellen – Ördög Nóra is megszólalt az ügyben

Hirdetés

Óriási közfelháborodást váltott ki a balatonakarattyai kisbolt.

Pünkösdkor nyitott meg Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltja Balatonakarattyán. A most a Nekem a Balaton nevet viselő kisbolt korábban Katica néven üzemelt, majd egy időre be is zárt, és üresen állt míg a házaspár meg nem vásárolta és újra életet nem lehet bele. Igen ám, de arra még valószínűleg a műsorvezető és férje, és főleg a környékbeliek sem számítottak, hogy végül nem csak életet lehelni sikerül a halott boltocskába, hanem az a lehelet tornádóként söpör majd végig a környéken- írja a Bors

Hirdetés

 

View this post on Instagram

 

Újra itthon❤️ #itthonalegesleg #várunkmindenkit #nekemabalaton #nánásiék

A post shared by Nánásiék (@nanasiekhivatalos) on

A boltban nyitástól zárásig folyamatos a forgalom, Nóra és Pali ismertsége okán naponta több százan tódulnak be egy kávéra, péksütire. A legtöbben azonban autóval érkeznek, amire az apró balatoni település még apróbb utcácskája, ahol a bolt található, nincs felkészülve. A bolt közvetlen közelében nincs parkoló, ezért a kocsikat az utca két oldalán, a nyaralók előtt hagyják a vásárlók és sokan bizony a sebességkorlátozást sem tartják be. Ebből azonban mostanra elege lett a lakóknak és az ott állandó nyaralóval rendelkezőknek, akik Instagram csoportban tiltakoznak a forgalom ellen.

Hirdetés

– Nem értjük, hogy üdülőövezetben miért kellene elviselnünk ekkora forgalmat. Tavaly a környéken óránként ha két autó ment át, sokat mondunk. Soha nem volt gond a parkolással, a zajjal. Legtöbbünk gyerekkora óta itt nyaral, generációk nőttek fel itt békésen, az utcán biciklizve, tollasozva. A gyerekek egyedül mentek a kisboltba kalácsért, tejért vagy épp szúnyogriasztóért, ha kellett. Most ott tartunk, hogy a gyerekek egyedül az üveggyűjtőig sem tudnak elmenni, mert percenként autók száguldoznak 30 helyett 60-al, vagy épp sehova sem nézve parkolnak ki-be az autók.
TÖBBSZÖR A SZERENCSÉN MÚLT, HOGY AZ AUTÓ NEM ÜTÖTT EL EGY BICIKLIST VAGY MINKET
– írták a lakók, akik az önkormányzatnál is jelezték már a problémát.

Ha ez nem volna elég nagy baj, leírják azt is, hogy az autók, amik az ő kertjük előtt parkolnak, tönkre is teszik a gondosan ápolt előkerteket.

– A folyamatos autó- és emberforgalom komoly zajterheléssel is jár, a pihenéshez való jogunkat sérti – folytatták, majd hozzátették, a kocsik a Balatont megkerülő bicikliutat is elfoglalják, így szerintük csak idő kérdése, hogy komoly baleset történjen. Majd kemény szavak következnek, felvetvén azt a kérdét, kinek a felelőssége lesz, ha a szűk utcában parkoló autóktól nem fér el a mentő vagy egy tűzoltó, ha éppen életet menteni érkezne.

MIVEL ELFOGYOTT A TÜRELMÜNK, MINDENT MEG FOGUNK TENNI, HOGY AZ AUTÓS FORGALOM MEGSZŰNJÖN A KÖRNYEZŐ UTCÁKBAN ÉS MI ISMÉT PIHENHESSÜNK BALATONAKARATTYÁN
– zárták soraikat a lakók, akik egy fényképet is feltöltöttek a zsúfolt utcáról, amihez azt írták, a sofőrök ráadásul a megállni tilos tábla ellenére hagyják autójukat az út szélén.

A kisbolttól 300 méterre egyébként van a főút mentén egy parkoló, a lakók arra kérik Ördög Nóráék vendégeit, hogy ott hagyják az autójukat. A környékbeliek egyébként nem csak ezt az Instagram-csoportot működtetik, Nóráék sok képe alatt is megjelennek, amit a kisboltból töltenek fel, ott is felhívva a figyelmet a problémára.

A boltban egyébként tényleg mindig teltház van, de Nóra és Pali is többször felhívta már vásárlóik figyelmét az utca végén lévő parkolóra, és kérték őket, hagyják ott az autóikat.

Forrás: borsonline.hu

Hirdetés

Hozzászólások: