Nyerésben állnak az orrvadászokkal szemben. Több mint megkétszereződött az elefántok száma Kenyában

Hirdetés

Nyerésben állnak az orrvadászokkal szemben. Több mint megkétszereződött az elefántok száma Kenyában

Az orvvadászat elleni erőteljes fellépésnek köszönhetően több mint kétszeresére nőtt az elefántok száma 1980 és 2018 között Kenyában. 1989-ben csupán 16 ezer elefánt élt az országban, ez a szám növekedett 34 ezerre 2018-ig.

„Az elmúlt néhány évben sikerült megfékezni az orvvadászatot hazánkban” – jelentette be Najib Balala, az ország idegenforgalmi minisztere.

A tárcavezető az Amboseli Nemzeti Parkban tartott sajtótájékoztatót, ahol részt vett elefántok nyomkövetővel való felszerelésében és iker-elefántborjak névadóján.

Hirdetés

Az orvvadászat az elmúlt években Kenyában és a Szaharától délre fekvő afrikai országokban megugrott, orvvadászok bandái elefántokat és orrszarvúkat mészároltak le agyaraikért, tülkeikért, amelyek a népi gyógyászatban keresett alapanyagok.

2016-ban Uhuru Kenyatta elnök több ezer elefántagyart és orrszarvútülköt égettetett el, a kormány szigorúbb büntetéseket – hosszabb idejű börtönbüntetést és nagy összegű bírságot – vezetett be az orvvadászok, illegális vadállatkereskedők ellen.

Balala elmondta azt is, hogy várakozásaik szerint a koronavírus-járvány miatt idén és jövőre 80-90 százalékkal csökken a Kenyába látogató külföldi turisták száma.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: