Novák Katalin lesz a Fidesz államfőjelöltje

Hirdetés

A Fidesz képviselői Novák Katalin jelenlegi családokért felelős tárca nélküli minisztert jelölik köztársasági elnöknek – erősítette meg az ATV információit a miniszterelnök.

Hirdetés

Novák Katalin vállalja az államfőjelöltséget

Vállalja az államfőjelölti felkérést Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter ezt kedden a közösségi oldalán jelentette be. A bejegyzésben Novák Katalin úgy fogalmazott: “Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni – erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel”. A köztársaságielnök-jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok – idézi az MTI.

Orbán megtartaná Ádert

Áder János jelenlegi államfő második elnöki mandátuma 2022. május 10-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra.

A kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar alkotmányos rend csak két hivatali ciklust enged az államfőnek, majd arról beszélt: negyven országgyűlési képviselőnek kell ajánlást tennie az új államfő személyére. A Fidesz pártelnöksége a kérdést megvitatta, és javaslatát hivatalosan már meg is tette – közölte.


Hirdetés

Hozzászólások: