Nobel-díjas gyógyszer a Covid-19 ellen: 10 befejezett kutatás egyértelmű hatékonyságot mutat

Hirdetés

Tapasztalatok szerint az Ivermectin kiválóan használható az új típusú koronavírus megelőzésére és rendkívül hatékony a Covid-19 bármely szakaszának kezelésében. Dr. Merényi Attilával, a Budapest-Covid-Protokoll összeállítójával beszélgettünk- írja az Index

A modern gyógyszertörténet egyik legnagyobb hatású felfedezése volt 1975-ben az Ivermectin. Szatosi Omura és William C. Campbell orvosi Nobel-díjat kapott érte 2015-ben.

A WHO kiemelt, létfontosságú szernek minősítette.

Hirdetés

Ivermectin és SARS-CoV-2
A SARS-CoV-2 is azok közé az RNS vírusok közé tartozik, amelyekre az Ivermectin hatni képes. Az április elején közzétett in vitro tanulmány után számos helyen elkezdődtek a klinikai vizsgálatok is, jelenleg

43 klinikai tanulmányból 10 befejezettnek minősül és az eredmények az egyedülálló hatékonyságot igazolják.
Mivel az Ivermectin a világ egyik legszélesebb körben használt és legolcsóbb gyógyszere, sok országban az orvosok klinikai vizsgálatok nélkül is elkezdték adni betegeiknek.

A klinikai vizsgálatok, majd a törzskönyvezési eljárás a gyógyszerek minőségbiztosításának alapfeltételei. Ennek hiányában is, Ön szerint mi indokolja, hogy engedélyezni kellene az Ivermectin használatát?

Merényi Attila (ME): 2-3 milliárd gyógyszerbevételből 1662 körüli mellékhatással bíró esetet jelentettek mostanáig, ez gyakorlatilag kimutathatatlan mennyiség. Prevenció során profilaxisként használható, egy esetleges fertőzés során pedig a betegség nagyon enyhe lefolyású, ha használták. A koronavírus-megbetegedés minden spektrumában hatékony és sikeres. Korai fertőzéses esetekben azonnal adni kellene,képes nagy tömegben megfogni a betegség kifejlődését, amelyben egyre több egészségügyi dolgozó is életét veszti.

Ez igazán biztatóan hangzik. Mi volt a legnagyobb, sikeresnek mondható eset a gyógyszer koronavírus ellen való használatának történetében?

ME: Az Ivercar-sztorit, más néven az Ivercar-studyt említeném – ami rendkívüli profilaktikus hatást mutatott: a vizsgálatban részt vevő 1195 egészségügyi dolgozó közül 788 kapott Ivermectint, míg 407 nem. Abban a csoportban, amely nem kapott, 237 fertőzést (58 százalék) igazoltak. A gyógyszert kapó csoportban azonban nulla fertőzés történt. Ehhez képest a magyar orvostársadalom arról beszél, hogy „nincs evidencia”, „várjunk”, „további vizsgálatok szükségesek”. Én is nagyon várom a vakcinát, de ha nyáron lesz is lehetőség itthon tömeges oltásra valóban hatékony és valóban biztonságos szerrel, akkor a lakosság hány százaléka fog élni a lehetőséggel? A magyarok fele a felmérések szerint vakcinaellenes.

Mi szól még a gyógyszer bevezetésének szükségessége mellett?

ME: 43 klinikai tanulmányból 10 befejezettnek minősül és egyedülálló hatékonyságot igazol, valamint több százezer gyógyultról is tudunk.

Világszerte kapom a visszajelzéseket, miszerint fantasztikus sikerrel alkalmazzák megelőzési és terápiás célzattal is a szert. De nagyon nehéz dolgunk van, a legnagyobb eredményű tanulmányt is fél évébe telt elfogadnia az FDA és CDC hivatalos szakembereinek. Ezen kívül folyamatosan kapom a visszajelzéseket gyógyult esetekről (több, mint százat jelentettek eddig nekem kollégák), valamint az egészségügyi személyzet is rendkívül gyakran használja. De hátráltatja a terjedését, hogy bizonyos körök gazdasági lobbija a vakcina és a meglévő, nem generikus gyógyszerek irányába óriási.

Hirdetés

Hallottam a Budapest-Covid-Protokollról (BCP), el tudná mondani, mi ez pontosan?

ME: A BCP egy magyar orvosi találmány, jómagam fejlesztettem ki. A protokoll kizárólag az orvosok részére készült, az öngyógyítás nem megengedhető! Az orvos azonnali hatósági Ivermectin engedély kérelemmel tudja a BCP-t alkalmazni.

Ez aztán összetett…

ME: Igen, remélem hamarosan elterjed, pláne, hogy huszonöt kormányzati szervnek, többek között a Miniszterelnöki Kabinetirodának is elküldtem a protokollról szóló ajánlást, amely elbírálásra vár.

A Budapest-Covid-Protokoll
Csak orvosi felhasználásra!

IVERMECTIN: 1 x 10-40 mg p.os (0,2-0,4 mg/ttkg 1-5 napig (dózis és időtartam a beteg kockázati megítélésének és a betegség lefolyásának alapján). Bevétel előtt kevés zsíros étel fogyasztása ajánlott (kontraindikáció: warfarin, 48 órán belüli alkohol vagy benzodiazepin származék fogyasztás, ivermectin allergia, korábbi stroke és bármely vér-agy gátat károsító betegség, terhesség, szoptatás, májbetegség).
DOXYCYCLIN: 2 x 100 mg 5 napig (enyhébb esetben vagy kis súlynál a 2. naptól elég az 1×100 mg per nap).
CINK: 2 x 50-75 mg 10 napig.
ASPIRIN: 1 x 100 mg 10 napig.
D-VITAMIN: 1 x 10-20 000 NE 10 napig.
FAMOTIDIN: 20-40 mg este 5 napig.
AMBROXOL: 3×30 mg 3 napig, majd 2×30 mg 3 napig.
MELATONIN: 1-6 mg esténként 5 napig.
C-VITAMIN: 2×1000 mg 8 napig.
AZELASZTIN: 2 x 2 x 1 puff 8 napig.

Címlapkép: bioworld.com
Forrás: index.hu


Hirdetés

Hozzászólások: