Nincs megállás, zuhannak az üzemanyagárak! A gázolaj 6 forinttal, a benzin…

Hirdetés

Hosszú egyeztetés után döntöttek az OPEC tagállamok a kőolaj kitermelésének csökkentéséről, ám ez egyelőre még nincs hatással a hazai árakra, nálunk azok még tovább apadnak.

Az olajkitermelő országok megállapodása alapján 9,7 millió hordóval csökkentik naponta a kitermelést májusban és júniusban. Utána viszont újra lassú emelkedés kezdődik. A bejelentés hírére erőre kapott a Brent típusú olaj, ami 30 dollár fölé drágult, ám az elemzők szerint a döntés egyelőre csak stabilizálni tudta az árakat. Emelkedés csak a távolabbi jövőben lehetséges. Az olajpiac számára pozitív döntés ellenére itthon tovább csökkennek az árak a kutakon.

Hirdetés

A benzin 5 forinttal, a gázolaj 6 forinttal válik olcsóbbá e héten

A Holtankoljak.hu információi szerint pénteken a benzin és a gázolaj ára is csökken. A 95-ös benzin átlagára 5 forinttal, míg a gázolajé átlagosan bruttó 6 forinttal lesz alacsonyabb. Így a 95-ös benzin literje 285 forintba kerül majd péntektől, a gázolajért pedig 329 forintot kell fizetni literenként. Természetesen a töltőállomások árszabása között továbbra is jelentős differencia lehet, érdemes jól megválasztani a tankolás helyét.

Forrás: autonavigator.hu


Hirdetés

Hozzászólások: