Nemzeti konzultáció – Közzétették a kormany.hu-n a részletes eredményeket

Hirdetés

Közzétették a kormany.hu-n a koronavírus-járvány utáni életről szóló nemzeti konzultáció részletes eredményeit kedden.

Hirdetés

A kérdőíveket 1 millió 423 ezren töltötték ki, 83 százalékuk postai úton küldte vissza, 17 százalékuk pedig online vett részt a konzultációban – tartalmazza a közlemény.
Mint írják, a válaszadók 96 százalék ért egyet azzal, hogy veszélyesebb korszak kezdődött, Magyarországot meg kell erősíteni.
A válaszadók 94 százaléka szerint a lehető leggyorsabban meg kell emelni a minimálbért, 98 százalékuk pedig fontosnak tartja, hogy a családtámogatások, a nyugdíjak és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak.
Ugyanakkor 99 százalék szerint el kell érni, hogy Európában Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók.

Hirdetés

A konzultálók 95 százaléka támogatja, hogy a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat az átlagbér adószintjéig, 91 százalékuk szerint pedig a hitelmoratóriumot a rászorulók számára meg kell hosszabbítani.
A véleményt formálók 98 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Magyarországnak minden vitában ki kell állnia az érdekeiért, 99 százalék pedig egyetért azzal, hogy a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg a környezetromboló tevékenységük árát.
A válaszadók 97 százaléka helyesnek tartja, hogy a törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, 98 százalékuk szerint pedig Magyarországnak ellent kell állnia a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának.
A konzultálók 97 százaléka szerint szükség van az egészségügyi vízum előírására, ha valaki járvány sújtotta országból akar beutazni Magyarországra.

Ugyanakkor csaknem minden válaszadó, a konzultálók 99 százaléka utasítja el a migránsok kötelező szétosztását, vagyis csaknem mindenki egyetértett azzal, hogy nem lehet rákényszeríteni a migránsokat egyetlen országra sem.
Továbbá 98 százalék szerint a járvány utáni első két évben “járványügyi migránsstopra” van szükség, és 94 százalék támogatja magyar vakcinagyár létrehozását – sorolják az eredményeket.
A közleményben az is olvasható, hogy a kormány szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a konzultációban.
“Az eredmények alapján olyan döntések születnek majd, amelyek nagy és érezhető segítséget jelentenek több millió embernek. A kormány ezeket a döntéseket már előkészítette és hamarosan meg is hozza” – fogalmaznak a kormany.hu-n.


Hirdetés

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: