Németországban minden benzinkúton kötelező lesz a villanytöltő

Hirdetés

NÉMETORSZÁGBAN MINDEN BENZINKÚTON KÖTELEZŐ LESZ A VILLANYTÖLTŐ
KÖZLEKEDÉS2020. JÚNIUS 6.
Európában egyre vonzóbb a villanyautózás. A támogatások mellett, úgy tűnik, az elektromos töltőpontok növelése is fontos szerepet kap. Németországban például minden benzinkúton kötelező lesz villanytöltőt tartani.

A töltőhálózat és különösképpen a villámtöltők elérhetősége továbbra is sokakat visszatart a villanyautózástól. (Noha a helyzet folyamatosan és szemmel láthatóan javul hazánkban is).

Hirdetés

A Reuters szerint a most terítéken lévő 130 milliárd eurós német gazdaságélénkítő csomag egyik eleme pont erre nyújthat megoldást, miszerint

minden német benzinkúton kötelező lesz elektromos töltőpontot üzemeltetni.

Az ötletről már tavaly októberben is lehetett olvasni a német médiában, de úgy tűnik, most a gigantikus mentőcsomag részeként meg is valósul. A részletek még nem ismertek, így nem tudjuk a pontos feltételeket, mint például az előírt töltőoszlopszámot, teljesítményt vagy a telepítési határidőket. Ám a villanyautosok.hu a német Focus magazinra hivatkozva úgy tudja, hogy a német nagykoalíció tervezete lehetővé tenné az olajcégeknek, hogy a költségeket elszámolhassák mint a karbonsemlegesség felé tett beruházást.

Fotó: Shutterstock

Forrás: villanyautosok.hu

Hirdetés

Hozzászólások: