Nem kap kártérítést az Olaszliszkán megölt tanár családja: magyar igazságszolgáltatás 2020! Nincs még egy ilyen ország, ahol EZT meg lehet csinálni! – Ossza meg legyen kedves, akit felháborít Ez az ítélet!

Hirdetés

Nem kap kártérítést az Olaszliszkán megölt tanár családja: magyar igazságszolgáltatás 2019! Nincs még egy ilyen ország, ahol EZT meg lehet csinálni! – Ossza meg legyen kedves, akit felháborít Ez az ítélet!

Szögi Lajos 2006 októberi brutális meggyilkolása miatt tíz évvel ezelőtt 46 millió forint kártérítést ítélt meg családjának a bíróság. Az összeg azonban kamatozik, így ma már nagyjából 60 millió forintra rúg. A nyolc tettes, akik azért verték agyon a tanárt, mert azt hitték, elütötte a rokonukat, mind börtönbe került: hárman életfogytig tartó szabadságvesztést kaptak, hárman 15-15-17 év fegyházbüntetést, ketten pedig 10-10 évet a fiatalkorúak börtönében. – A kártérítésre nagy szüksége lett volna a Szögi családnak: Lajos özvegye óvónő, a szülei kisnyugdíjasok voltak. Ők azóta már meghaltak, egy fillért nem látnak a nekik ítélt pénzből. Lajos legnagyobb lánya egyetemre járt, később a középső is továbbtanult, a legkisebb lány pedig még most középiskolás – mondta a Blikknek dr. Helmeczy László, a család jogi képviselője.. Az ügyben azonban 2018 októberében fordulat történt: egy sátoraljaújhelyi illetőségű önálló bírósági végrehajtó kereste meg a családot, majd elkérte a számlaszámukat.

Hirdetés

Minden bizonnyal azért, mert 2018. október 29-én a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja 5 millió forint kártérítést ítélt meg nem jogerősen rossz tartási körülmények miatt a gyilkosság egyik elkövetőjének, H. Dezsőnek. – Valószínűleg egy fillért sem kap majd ebből az összegből – szögezte le dr. Helmeczy László, a Szögi család jogi képviselője. – Amint a tudomásomra jutott a tekintélyes summa létezése, jeleztem a bírósági végrehajtónak, hogy a Szögi család – mint károsult – igényt tart rá. A legnagyobb meglepetésemre viszont a mai napig nem érkezett válasz a végrehajtótól, pedig kerestem levélben és telefonon egyaránt. Nem csak H. Dezső indított pert az olaszliszkai gyilkosok közül: Úgy tudjuk, az apja, idősebb H. Dezső és egy másik tettestársuk is kért kártalanítást a rossz börtönkörülmények miatt. Megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, ahol azt mondták: a fogvatartottak személyiségi jogai miatt nem adhatnak információt az eljárásokról. Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

Forrás: blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: