Nem engedték be Kínába a WHO embereit, akik a koronavírus eredetét szeretnék vizsgálni

Hirdetés

Kína 2019. december 31-én jelentette az első, “ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket” a közép-kínai Vuhanból.

Mély csalódottságát fejezte ki kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, amiért Kína még mindig nem adta meg a beutazási engedélyt a SARS-CoV-2 koronavírus eredetét kutató nemzetközi szakértő csoportnak.

Hirdetés

“Ma tudtuk meg, hogy a kínai vezetők még nem véglegesítették a csoport Kínába érkezéséhez szükséges engedélyeket” – mondta genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.

“Kapcsolatban állok a kínai vezetőkkel, és közöltem velük, hogy ez a küldetés rendkívül fontos a WHO számára” – mondta a főigazgató. Korábban a WHO és a kínai kormány megállapodott a küldöttség utazásában. Tedrosz közölte, hogy nemzetközi tudóscsoport két tagja már úton van, a többiek pedig nem tudnak az utolsó pillanatban utazni.

Hirdetés

Kína 2019. december 31-én jelentette az első, “ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket” a közép-kínai Vuhanból, ahol azóta kiderült, nem ötvenezer, hanem feltehetően félmillió, vagyis a korábbiakban közölteknél tízszer több fertőzött volt.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: