Navalnij él, stabil, de nagyon nincs jól. A német orvosok megerősítették, hogy megmérgezték.

Hirdetés

Navalnij él, stabil, de nagyon nincs jól.

A német orvosok megerősítették, hogy megmérgezték. Mint ismeretes, az első diagnózis ez volt az omszki kórházban, ahova kényszerleszállást követően került az orosz ellenzék vezére (érdemes lenne követni a pilóta sorsát, mert ha ő akkor nem dönt gyorsan és helyesen, nem éli túl Navalnij a mérgezést), de miután megjelentek a szürke öltönyös titkosrendőrök, hirtelen megváltozott a diagnózis, el sem akarták engedni Berlinbe, ahova a család kérésére egy alapítvány szervezte meg az útját. Aki látta az omszki kórház főorvosának sajtótájékoztatóját, és picit jártas a metakommunikációban, egyértelműen láthatta, hogy nyomás alatt hazudik. Fel sem nézett a papírból, és végig jártak az ujjai, zavarban volt, kerülte a szemkontaktust.

Hirdetés

Navalnijt mindenhol liberális ellenzékinek mondják, de ez nem konkrét. Inkább a libertarianizmus illik rá, ha már muszáj skatulyázni. Kőkeményen bemutatta Putyin rendszerének mibenlétét, az oligarchákat, a csalásokat, a korrupciót. Szemben az állami médiával ő elmondta az igazságot. Sokszor bezárták, megmérgezték, megverték. Sok millió követője van. Alapítványa a korrupciót üldözi, Putyin meg az alapítványt. Ez az ember megszállottan küzd. Most, hogy több régióban helyhatósági választások lesznek, valamint a belarusz helyzet is fejfájást okoz Putyinnak (fel kell építeni egy oroszbarát elnökjelöltet, előkészíteni az új választásokat, kimenteni Lukasenkát, mindent kontrollálni, hogy az orosz nép nehogy példát vegyen a beloruszokról, hogy el lehet távolítani a diktátort), Navalnijt ki kellett iktatni. Ha megölni nem is sikerült egyelőre, tuti, hogy hónapokig nem dolgozik, nem kellemetlenkedik a hatalomnak.

Merkel azt mondta, hogy elvárja, hogy transzparens módon kivizsgálják az ügyet. Aha. Putyin meg úgy megijedt, azóta is reszket! Frászt. Nem is érdekli mit pattognak a “szivárványos, hanyatló nyugaton”. Ugyanazzal a méreggel akarták megölni, vagy legalábbis kikapcsolni Navalnijt, mint Szkripalt. Ez önmagában Hága. Mi a garancia ezek után, hogy ha Merkel meglátogatja Vlagyimir Putyint, nem mérgezik meg? Vagy bárkit? Eddig is tudtuk, hogy dolgozik a KGB utódja, az FSZB, de ez most itt van, az arcunkba vágta Putyin. Egyre kevésbé figyel a látszatra, kapkod. Nem hiszem, hogy közel a vége, mindenestre Kína még bezavarhat. Kínának Szibéria kell. Az, hogy egy esetleges Nyugat-Kína paktum meddig és mennyire lenne üdvös, nehéz megítélni. Én Kínát nagyobb veszedelemnek látom, mint Putyint. Valahogy együtt kéne őket kezelni.

Hirdetés

De amíg az EU ejnyebejnye szintjén bohóckodik, az USA elnöke Trump, édes Isten, miről beszélünk? A demokraták meg egy közel 80 éves, már botrányokba keveredett jelöltet indítanak, akinek hiába van Joker alelnökjelöltje, és csapkod az asztalra, hogy ha ő elnök lesz, megállítja Putyint, teljesen komolytalan. Az egész elkeserítően komolytalan. Emberek halnak meg, miközben mintha az irgumburgumok mögött totális egyetértés lenne. Navalnij omszki orvosai mindaddig mérgezést emlegettek, míg meg nem jelentek a titkosszolgálatok szürke öltönyösei. Onnantól hirtelen anyagcserezavar lett a diagnózis. Merkel nem indul már elnöknek, én arra vagyok kíváncsi, az utódja felfogja-e a felelősségét a világpolitikában. Putyinnal nincs diplomácia. Putyin helye egy szigorúan őrzött, rácsos intézményben van, amíg él. Ez persze nem garancia, hogy nem egy hasonló, aljas pszichopatát választ a súlyosan traumatizált orosz nép. Belaruszban sem az a kérdés, hogy a hibbant TSZ-elnök, aki a 15 éves fiát Rambonak öltöztette, és kalasnyokivval rohangál, bukni fog-e. A kérdés az, hogy mikor, milyen áron, hányan halnak bele addig, és a legfontosabb: ki ül a székébe?

Navalnijért imádkozom. Ő egy igaz hazafi, aki a legjobbat akarja a hazájának. Évek óta követem a tevékenységét. Nem véletlen, hogy a sátán katonája nem örül neki és elpusztítaná. Hiszek benne, hogy keményebb és fontosabb ember ő ennél.
Imádkozom érte. Aki nem vallásos, csak álljon meg egy percre, és hagyja, hogy átjárja az igazság akarata! Támogassuk őt, hatalmas példát mutat. Értünk, magyarokért is harcol közvetve, mert ha Putyin bukik, az nekünk is jelentős változást hoz.


Hirdetés

Hozzászólások: