Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása

Hirdetés

A járvány negyedik hulláma hazánkban is felszálló ágban van, a kormány és az Operatív törzs is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges további intézkedéseket hoz.

Hirdetés

Bár Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón még arról beszélt, mivel az egészségügyi dolgozók átoltottsága 95 százalék fölött áll, ami nagyon jó arány, ezért a harmadik oltást egyelőre nem tervezik ezen a területen kötelezővé tenni, a Koronavírus Sajtóközpont az atv.hu megkeresésére hétfőn azt közölte, napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása.

Hirdetés

További részleteket erről nem árultak el, így azt sem, hogy mikor születhet döntés a javaslatról.

Megjegyezték ugyanakkor, a legfontosabb, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta, tették hozzá.

Az atv.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központnál rákérdezett arra is, hogy mely tárcáknál rendeltek el kötelező oltást a korábbi kormányhatározatnak megfelelően. Erre azt a választ kapták, hogy a jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat a mai napig értesítették a minisztériumok.


Hirdetés

Hozzászólások: