Nagyon megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Hirdetés

Nagyon megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Ráadásul az új , lehetséges intézkedések miatt nagyon várt kormányinfó megtartása is kétséges: hatósági házi karanténba került ugyanis gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.
91 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5379-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614, 3757-en pedig már meggyógyultak – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Az aktív fertőzöttek száma 1008. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Hirdetés

Közben a miniszterelnökség közölte: Gulyás Gergely, és helyettese, Orbán Balázs is karanténba került egy szabadtéri rendezvény miatt. Részletek itt!

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A kormány pénteken tárgyalja a további szükséges intézkedéseket – írja a kormányzati portál.

A fiatalok ne igyanak közös üvegből…
Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.

Hirdetés


A fertőzöttek megoszlása megyénként / Fotó: koronavirus.gov.hu


Hirdetés

Hozzászólások: