Nagyon fontos az üzenete! Dr Horváth József üzent mindenkinek a vírussal kapcsolatban, és az írását mindannyian fogadjuk meg, nagyon fontos

Hirdetés

Mivel sok embert érinthetet idehaza is, így megosztom nagy vonalakban annak a tudományos közleménynek az eredményét, amit 2020. Március 17-én publikált David A. Schwartz és kutatócsoportja:

Jelenlegi álláspont szerint a koronavírus bár képes megfertőzni a várandós kismamákat is, de szerencsére a magzatot úgy néz ki nem érinti. Természetesen ez még csak egy kutatási eredmény, remélem további megerősítést fogunk kapni ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

– 38 várandós kínai kismamán végezték el a szűréseket.- 37 esetben az RT-PCR mérés pozitív lett a SARS-CoV-2 vírusra.- Mindegyik anyuka a 3. trimeszterben volt már, életkoruk 26 és 40 közötti.- Az anyukáknál jelentkeztek a vírus által okozott tünetek, de szerencsére ezek magzati halálhoz vagy károsodáshoz nem vezettek. A 38 terhességből 39 gyermek született, az egyik ikerpár volt. Minden gyermek egészséges lett.- A gyermekeken is elvégezték a szűrést, melyek eredménye negatív lett. Ez azt jelenti, hogy a vírus az eddigi vizsgálati eredmények alapján nem képes a placentán keresztül megfertőzni a magzatot.

Természetesen mindezek ellenére a várandós anyukák maradjanak otthon, kerüljék a másokkal való érintkezést és viseljenek maszkot lehetőség szerint. Mindemellett a fertőtlenítésre fokozottan figyeljenek oda. Ez ugyanúgy vonatkozik persze mindenki másra is.

Barátsággal,
Joz


Hirdetés

Hozzászólások: