Nagyon beteg Biden, a koronavírus súlyos változatát kapta el

Hirdetés

Fotó: Carlos Barria/Reuters

Joe Biden amerikai elnök Covid-19 fertőzését valószínűleg az omikron BA.5 variánsa okozta az orvosa szerint – közölte az MTI.

Biden tünetei csillapodnak, torokfájás, orrfolyás, laza köhögés és testfájdalmak jelentkeznek – számolt be Kevin O’Connor a Fehér Háznak küldött feljegyzésében, miután az előzetes laboratóriumi eredmények megérkeztek.

Hirdetés

“A hangja továbbra is mély” – mondta O’Connor. “Pulzusa, vérnyomása, légzésszáma és testhőmérséklete teljesen normális. Oxigéntelítettsége továbbra is kiváló. A tüdeje ugyancsak tiszta”.

A 79 éves Biden jól tűri a kezelést, és O’Connor szerint továbbra is szedi a Pfizer által gyártott Paxlovidot, egy vírusellenes gyógyszert, amelyet a Covid-19-es betegek kapnak. A Fehér Ház csütörtök reggel jelentette be, hogy Biden koronavírus fertőzött lett. Jelenleg karanténban van a Fehér Házban, és továbbra is ellátja feladatait.

Hirdetés

A BA.5 az omikron alváltozata, az új fertőzések legalább 75 százalékáért felelős az Egyesült Államokban. A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban a koronavírus megbetegedések száma meghaladta a 90 milliót, és több mint 1 millió ember haláláért felelős.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: